·
Őszibarackkal is elkészíthető ez a színes, nem
minden-napi lekvár. Ajándékozásra kiválóan alkalmas. A hozzávalók 6 darab 2,4
dl-es üveg megtöltésére elegendőek.
Hozzávalók:
3 bögre (68 dkg) barack vagy őszibarack, 1 bögre (22,7 dkg) zúzott ananász,
lecsurgatva , 3 1/2 bögre (79,5 dkg) kristálycukor *, 1/4 bögre (0,6 dl)
citromlé vagy gyümölcslikőr (citrom, barack, narancs), 0,9 dl folyékony pektin*
1/2 bögre (11,4 dkg) darabokra vágott dió
* 4 bögre befőző cukorral
helyettesíthetők.
Elkészítése:
Keverjük össze a gyümölcsöt és a citromlét egy mély tálban. (Ha likőrt
használunk, ezt ne adjuk most a gyümölcshöz.) 100%-os erősségen főzzük 15
percig, 5 percenként kevergetve. Főzzük további 1-2 percig, amíg fel nem forr.
Adjuk hozzá a likőrt, a pektint. Szedjük le a habját. Keverjük hozzá a diót,
öntsük az előkészített üvegekbe, és kössük le.