Sárgabarackos-diós konzerv



·         Őszibarackkal is elkészíthető ez a színes, nem minden-napi lekvár. Ajándékozásra kiválóan alkalmas. A hozzávalók 6 darab 2,4 dl-es üveg megtöltésére elegendőek.
Hozzávalók: 3 bögre (68 dkg) barack vagy őszibarack, 1 bögre (22,7 dkg) zúzott ananász, lecsurgatva , 3 1/2 bögre (79,5 dkg) kristálycukor *, 1/4 bögre (0,6 dl) citromlé vagy gyümölcslikőr (citrom, barack, narancs), 0,9 dl folyékony pektin*
1/2 bögre (11,4 dkg) darabokra vágott dió
* 4 bögre befőző cukorral helyettesíthetők.
Elkészítése: Keverjük össze a gyümölcsöt és a citromlét egy mély tálban. (Ha likőrt használunk, ezt ne adjuk most a gyümölcshöz.) 100%-os erősségen főzzük 15 percig, 5 percenként kevergetve. Főzzük további 1-2 percig, amíg fel nem forr. Adjuk hozzá a likőrt, a pektint. Szedjük le a habját. Keverjük hozzá a diót, öntsük az előkészített üvegekbe, és kössük le.