Hozzávalók
6 személyre: 50-50 dkg ribizli és egres, 17,5 dkg finomított
kristálycukor, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál kukoricaliszt
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a cukrot, a citromlevet, és 4 dl vizet alacsony
hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a cukor felolvad, majd felforraljuk.
Beletesszük az egrest, és ismét felforraljuk. Beletesszük a ribizlit, és amikor
ismét gyengén forrni kezd, 1-2 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Szűrőkanállal
a gyümölcsöket kiszedjük. A kukoricalisztet összekeverjük 2 evőkanál hideg
vízzel, és a sziruphoz adjuk. Visszatesszük a tűzre, és állandóan kevergetve
forraljuk. Amikor, már átlátszóan tiszta, és sűrűsödni kezd, a gyümölcsre
öntjük. Kihűtjük, majd 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük.