·
ºElkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Alapadag: Tetszés szerinti
mennyiségben, rebarbaraszár, l-enként 1 késhegynyi benzoesavas nátrium
Elkészítése:
A megmosott, lecsöpögtetett, rebarbara szárat megtisztítom, héját lehúzom, majd
nagyon apróra összevagdosom. Megmérem, és l-enként 2 dl vízzel pépesre zúzom a
turmixgépben. Ezután újra lemérem, és űrtartalmához képest megfelelő mennyiségű
tartósító szerrel elkeverem. (1 l-es üveghez 1 késhegynyi szükséges.) Nagy
üvegbe öntöm, és 2 napig lefedve hagyom állni. Ezután nagyon finom szűrön (vagy
gézdarabon) átszűröm, és tiszta, kiforrázott üvegekbe töltöm. Lazán
ledugaszolva egy napig hagyom, végül szorosan, légmentesen lezárva hűvös helyen
tárolom. Csak hűvös kamrában áll el, a lakótelepi lakások úgynevezett
kamraszekrényében megromolhat! Felbontás után hűtőszekrényben tárolható. Leves,
mártás, turmix, üdítőital vagy fagylalt készítésére nagyon alkalmas.