·
Különlegesen finom a sárgabarackból, az almából,
őszi-barackból és körtéből készült gyümölcssajt, de receptünk jó eredménnyel
használható a többi gyümölccsel is.
Hozzávalók:
2 1/2 bögre gyümölcspüréből 1 db 45 cm X 35 cm X 0,3 cm gyümölcssajt lapot
kapunk.
Elkészítése:
Tetszés szerinti gyümölcsből készített pürét tegyünk egy 2 literes vagy a
gyümölcspüré mennyiségének megfelelően egy ennél nagyobb üvegtálba. Fedjük le
műanyag fóliával. 100%~s erősségen forralásig hevítsük. Alkalmanként keverjük
meg. (Állítsuk meg a sütőt, ha apró buborékok jelennének meg az edény szélén.)
Ne forraljuk!
Öntsük a felmelegített pürét az
ételszárító készülék gyümölcssajt készítésére tervezett tálcáiba. Szárítsuk az
ételszárítóban (54 °C - 57°C-on) mindaddig, amíg ki nem szárad (körülbelül 8
óráig).
* Ételszárító hiányában meleg,
száraz helyen néhány nap alatt szobahőmérsékleten is kiszárítható a
gyümölcssajt