Gyümölcssajt



·         Különlegesen finom a sárgabarackból, az almából, őszi-barackból és körtéből készült gyümölcssajt, de receptünk jó eredménnyel használható a többi gyümölccsel is.
Hozzávalók: 2 1/2 bögre gyümölcspüréből 1 db 45 cm X 35 cm X 0,3 cm gyümölcssajt lapot kapunk.
Elkészítése: Tetszés szerinti gyümölcsből készített pürét tegyünk egy 2 literes vagy a gyümölcspüré mennyiségének megfelelően egy ennél nagyobb üvegtálba. Fedjük le műanyag fóliával. 100%~s erősségen forralásig hevítsük. Alkalmanként keverjük meg. (Állítsuk meg a sütőt, ha apró buborékok jelennének meg az edény szélén.) Ne forraljuk!
Öntsük a felmelegített pürét az ételszárító készülék gyümölcssajt készítésére tervezett tálcáiba. Szárítsuk az ételszárítóban (54 °C - 57°C-on) mindaddig, amíg ki nem szárad (körülbelül 8 óráig).
* Ételszárító hiányában meleg, száraz helyen néhány nap alatt szobahőmérsékleten is kiszárítható a gyümölcssajt