Fahéjas ribizli-zselé



Hozzávalók: kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfűszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet 
Elkészítése: Az alaposan megmosott ribizliről a leveleket leszedjük, de nem szemezzük le. Felöntjük 8,5 dl vízzel, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat. Felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve 30 percig óvatosan forraljuk. Olykor megkeverjük, hogy a szemek összetörjenek, de ezt akár krumplitörővel is megtehetjük. Gézzsákba téve egy éjszakán hagyjuk lecsöpögni. Másnap a léhez, 6 dl-ként arányosan kiszámítva keverünk 2 evőkanál ecetet és 50 dkg cukrot. Alacsony hőmérsékleten addig keverjük, amíg a cukor felolvad, majd 10 percig forraljuk. Fertőtlenített üvegekbe merjük, még forrón lefedjük.
Hidegen sült sertés- vagy bárányhúshoz kínáljuk, elolvasztva pedig süteményeket vonhatunk be vele.