Hozzávalók:
1 kg rebarbaraszár, 4 dl könnyű száraz vörösbor, 12 mokkáskanál Polisweet
édesítőszer, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. Egyszerűen elkészíthető.
Elkészítése:
A rebarbarát gondosan megtisztítjuk, vagyis a külső, hártyaszerű réteget
lehúzzuk róla. Kis darabokra vágjuk, és egy teljesen ép zománcú lábosban, a
vörösborban puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd az édesítővel egészen pépesre
turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, felforraljuk, belekeverjük a
tartósítószert, és kis üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és még forrón száraz
gőzbe tesszük. Két nap múlva állítjuk végleges helyére.
Megjegyzés: Kis üvegekbe
célszerű tenni. Felbontás után tartsuk hűtőszekrényben. Nagyon finom különféle
desszertekhez, krémekhez és pudingokhoz. Kellemes üdítőitalt is keverhetünk
belőle, különösen, ha jégkockával kínáljuk, tejjel pedig kitűnő turmixital.