Rebarbaravelő cukorbetegeknek



Hozzávalók: 1 kg rebarbaraszár, 4 dl könnyű száraz vörösbor, 12 mokkáskanál Polisweet édesítőszer, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. Egyszerűen elkészíthető.
Elkészítése: A rebarbarát gondosan megtisztítjuk, vagyis a külső, hártyaszerű réteget lehúzzuk róla. Kis darabokra vágjuk, és egy teljesen ép zománcú lábosban, a vörösborban puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd az édesítővel egészen pépesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, felforraljuk, belekeverjük a tartósítószert, és kis üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és még forrón száraz gőzbe tesszük. Két nap múlva állítjuk végleges helyére.
Megjegyzés: Kis üvegekbe célszerű tenni. Felbontás után tartsuk hűtőszekrényben. Nagyon finom különféle desszertekhez, krémekhez és pudingokhoz. Kellemes üdítőitalt is keverhetünk belőle, különösen, ha jégkockával kínáljuk, tejjel pedig kitűnő turmixital.