·
ºElkészítés: 50 perc Nehézség: 1
Hozzávalók:
2 kg piros szőlő, 2 nagy körte, 50 dkg
befőző cukor, 5 gr. citromsav, 2 evőkanál zselatin, 2-3 citromfű levél (ha
nincs, el is maradhat).
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk és leszemezzük. Befőző
edénybe rakjuk és összetörjük, felöntjük 1,5 dl vízzel és 10-15 percig főzzük.
Ezután lepasszírozzuk. A körtét meghámozzuk, magházát kiszedjük és pépesítjük a
citromfűvel együtt. A szőlőlevet, a körtét és az összes többi hozzávalót a
befőző edénybe rakjuk, felfőzzük, és 1-2 percig forraljuk. Üvegekbe szedjük, a
szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba rakjuk.