Szőlőzselé körtével



·         ºElkészítés: 50 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 kg piros szőlő, 2 nagy körte, 50 dkg befőző cukor, 5 gr. citromsav, 2 evőkanál zselatin, 2-3 citromfű levél (ha nincs, el is maradhat).
Elkészítése: A szőlőt megmossuk és leszemezzük. Befőző edénybe rakjuk és összetörjük, felöntjük 1,5 dl vízzel és 10-15 percig főzzük. Ezután lepasszírozzuk. A körtét meghámozzuk, magházát kiszedjük és pépesítjük a citromfűvel együtt. A szőlőlevet, a körtét és az összes többi hozzávalót a befőző edénybe rakjuk, felfőzzük, és 1-2 percig forraljuk. Üvegekbe szedjük, a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba rakjuk.