Szilvareszter 1.
·
ºElkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók:
2 kg szilva, 25 dkg cukor, üvegenként 1 evőkanálnyi rum, vagy késhegynyi
tartósítószer.
Elkészítése:
A kimagozott szilvát összekeverjük a cukorral, és addig főzzük, míg forrni nem
kezd. Azonnal üvegekbe rakjuk, ráöntünk egy evőkanálnyi rumot, és azonnal
lezárjuk az üvegeket a már többször említett módon. Száraz dunsztba tesszük.
Szilvareszter 2.
Elkészítése: Jó
érett kék szilvát megmosunk, kimagozzuk, és állandóan keverve addig főzzük, míg
a héja kezd összesodródni. Ekkor minden kg gyümölcsre 20 dkg cukrot számítva
még egyszer felforraljuk, forrón üvegekbe rakjuk, a tetejére kis rumban oldott
nátrium-benzoikumot teszünk, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk.
Szilvareszter 3.
·
ºElkészítés: 140-160 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók:
1 kg szilva, 25 dkg cukor, fahéj, ízlés szerint, tartósítószer.
Elkészítése:
A kimagozott szilvát a fahéjjal addig főzzük, míg a leve sűrűsödni nem kezd.
Belekeverjük a cukrot, és még 20-25 percig forraljuk. Maximum fél literes
üvegekbe szedjük, és száraz dunsztba tesszük.(Azért kell kis üvegeket
használni, mert felbontva hamar romlásnak indul.)