Szilvareszter


Szilvareszter 1.

·         ºElkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 kg szilva, 25 dkg cukor, üvegenként 1 evőkanálnyi rum, vagy késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: A kimagozott szilvát összekeverjük a cukorral, és addig főzzük, míg forrni nem kezd. Azonnal üvegekbe rakjuk, ráöntünk egy evőkanálnyi rumot, és azonnal lezárjuk az üvegeket a már többször említett módon. Száraz dunsztba tesszük.

Szilvareszter 2.

Elkészítése: Jó érett kék szilvát megmosunk, kimagozzuk, és állandóan keverve addig főzzük, míg a héja kezd összesodródni. Ekkor minden kg gyümölcsre 20 dkg cukrot számítva még egyszer felforraljuk, forrón üvegekbe rakjuk, a tetejére kis rumban oldott nátrium-benzoikumot teszünk, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk.

Szilvareszter 3.

·         ºElkészítés: 140-160 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg szilva, 25 dkg cukor, fahéj, ízlés szerint, tartósítószer.
Elkészítése: A kimagozott szilvát a fahéjjal addig főzzük, míg a leve sűrűsödni nem kezd. Belekeverjük a cukrot, és még 20-25 percig forraljuk. Maximum fél literes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztba tesszük.(Azért kell kis üvegeket használni, mert felbontva hamar romlásnak indul.)